اخذ پروانه بهره برداری بهداشت ، گرفتن پروانه بهره برداری بهداشت ، مراحل صدورپروانه بهره برداری بهداشت

قبل از بررسی فرآیند های دریافت پروانه بهره برداری وزارت بهداشت و ارائه ضوابط ، مقررات قوانین مربوط به صدور پروانه بهداشتی که شامل پروانه تاسیس بهداشت ، مسئول فنی بهداشت ، پروانه بهره برداری بهداشت ، پروانه ساخت بهداشت و مجوزهای گشایش و ترخیص کالاهای وارداتی در حوزه بهداشت

بمنظور تشریح درست فرآیند ها و مراحل اطلاع برای متقاضیان و آشنایی بیشتر صاحبان کسب وکار و اهنمایی درست در تهیه مدارک دریافت پروانه بهره برداری وزارت بهداشت  و تسریع بیشتر در انجام مراحل اخذ پروانه بهره برداری وزارت بهداشت  و بررسی رویه اجرایی در دانشگاههای علوم پزشکی سراسرکشور ، به چند تعریف ضروری در این حوزه می پردازیم تا برای تمام مراجعین و متقاضیان مفید واقع شود.

تعاریف: مجوز بهداشت به مواردی از قبیل پروانه تاسیس بهداشت، پروانه مسئول فنی بهداشت ،پروانه بهره برداری بهداشت و پروانه ساخت بهداشت ، مجوز ورود کالا ، مجوز ترخیص و مجوز صادرات محصولاتی که مشمول قانون مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی بهداشتی، اطلاق می شود.

          پروانه تاسیس بهداشت :‌ مجوزی است که که پس از صدور پروانه بهره برداری صنایع یا کارت شناسائی یا پروانه گواهی فعالیت صنایع از وزارت صنعت ،معدن و تجارت یا جهاد کشاورزی و براساس اصول و ضوابط مربوطه، ، توسط معاونت غذا و دارو ، صادر می شود.

         پروانه مسئول فنی: مسئول فنی به فردی اطلاق می شود که دارای شرایط لازم جهت کنترل و نظارت بر تولید، در کارگاهها و کارخانجات، با مدارک تحصیلی حداقل، کارشناسی باشد. موسسات مشمول قانون در زمان اخذ پروانه ساخت، بایستی دارای مسئول فنی تائید شده از طرف معاونت غذا و دارو دانشگاه بوده، و پروانه مسئولیت فنی را اخذ کرده باشند.

         پروانه بهره برداری: برای واحد تولیدی، درصورت داشتن شرایط و ضوابط، از نظر تجهیزات و امکانات و پس از صدور پروانه تاسیس ومسئول فنی، صادر می شود.

        پروانه ساخت: پروانه ساخت به مجوزی اطلاق می شود که فرمول ساخت تایید شده از طرف اداره کل نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی در آن درج شده و زمانی صادر می شود که پروانه های تاسیس، مسئول فنی و بهره برداری صادر شده باشد.

        مجوز ورود کالا: مجوز است که بر طبق مقررات واردات و صادرات وزارت بازرگانی و در صورت تکمیل مدارک مربوطه، توسط اداره کل نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی و یا ادارات تابعه، برحسب مورد، پس از طی مراحل قانونی و بررسی های لازم، صادر می شود و در واقع موافقت اولیه برای ورود کالای مورد نظر، به کشورمی باشد.

       مجوز ترخیص کالا: مجوزی است که پس از ورود کالا به گمرکات کشور و پس از تائید قابلیت مصرف و طی مراحل قانونی، برابر مقررات مربوطه، صادر می شود.